Aktivnosti naših studenata – Učešće Željka Stepanovića u Regionalnoj školi demokratije

Student Fakulteta za inženjerski menadžment, Željko Stepanović, bio je učesnik XI Regionalne škole demokratije u organizaciji Beogradske otvorene škole i Fondacije Konrad Adenauer.

Beogradska otvorena škola (BOŠ) u saradnji sa Fondacijom Konrad Adenauer Srbija i Fondacijom Eduardo Frei iz Holandije je od 24. do 28. jula na Srebrnom jezeru realizovala XI Regionalnu školu demokratije „Novi lideri – nove mogućnosti“ za predstavnike podmladaka političkih partija desnog centra iz zemalja Zapadnog Balkana.

Polaznici i polaznice ovogodišnje škole su predstavnici stranaka desnog centra iz zemalja regiona.

Teme predavanja, radionica i simulacija su bile: kako izgleda uspešan politički tim, koje sve uloge mogu zauzeti u jednom takvom timu, kao i na koji način se donose odluke i rešavaju konflikti u timu. Pored toga, imali su prilike da uče i o ideologijama, izbornim sistemima i etici u politici, ali i evropskim integracijama, vladavini prava i borbi protiv korupcije.

http://novilideri.bos.rs/online-citanka-novi-lideri–nove-mogucnosti-10/polaznici

http://www.bos.rs/rs/vesti/21/2017/07/31/ko-su-novi-lideri-regiona–xi-letnja-skola-demokratije-za-predstavnike-politickih-partija.html